Nagrada Grčiću za nesposobnost - pozicija direktora u Pro Tentu? 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/MO)

– Prema informacijama koje imam nadležni planiraju da na funkciju direktora Pro Tent-a od 1. aprila postave Milorada Grčića, bivšeg prvog čoveka Elektroprivrede Srbije, najodgovornijeg za nesavesno rukovođenje preduzećem i štetu koja mu je naneta dok je on bio na njegovom čelu – kaže za Danas Milan Đorđević, nekadašnji predsednik Sindikata radnika EPS-a.

Inače, Pro Tent je preduzeće osnovano pre 20 godina i radi na poslovima mašinskog i elektroodržavanja između ostalog i za potrebe Elektroprivrede Srbije.

– Kako saznajem već se piše rešenje kojim bi Grčić trebalo da bude postavljen na novu funkciju iako je do najnižih grana doveo i potpuno upropastio EPS svojom nesposobnošću. U slučaju da do njegovog postavljenja zaista i dođe to bi predstavljalo veliku sramotu jer smo svi svedoci kakav je kolaps elektroenergetski sistem doživeo u periodu dok je EPS-om rukovodio Grčić – navodi naš sagovornik.

Da li će se Milorad Grčić zaista naći na poziciji direktora Pro Tenta, iako je morao da podnese ostavku zbog velikih problema koje je EPS imao u proizvodnji uglja i električne energije ili će se, ako su ove informacije tačne od toga odustati, pokazaće se već za koji dan.

Podsećanja radi zbog kolapsa elektroenergetskog sistema Srbije, nedovoljno proizvedenog uglja u Rudarskom basenu “Kolubara” i zbog toga što nije obezbeđeno dovoljno mazuta za nesmetan rad Termoelektrane “Nikola Tesla” te je Srbija bila prinuđena da uvozi ogromne količine veoma skupe struje iz inostranstva Milorad Grčić, vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije, kao i kritika na njegov račun zbog toga od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bio je prinuđen da podnese ostavku u januaru prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari