"Najviše volim kad drugi plate": Vučić na otvaranju nove fabrike kompanije "Nestle" pozvao na regionalno povezivanje po svaku cenu 1Foto: Screenshot/TV Pink

Treba razvijati regionalnu saradnju i što manje barijera, a što više slobode u kretanju robe, usluga, kapitala i ljudi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros nakon otvaranja nove fabrike kompanije „Nestle“ u Sručinu.

On je rekao da su švajcarska preciznost i marljivi srpski radnici napravili divnu modernu fabriku u kojoj će biti zaposleno još 220 ljudi.

Vučić je istakao da kompanija „Nestle“ nije tražila nikakve podsticaje, nikakav finansijski podstrek od Srbije.

„Ja najviše volim kad je to tako, da su nam tražili mi bismo dali, ali ja najviše volim kad drugi plate“, rekao je on.

Vučić je poručio da mora da se učvrsti regionalno tržište.

„Srbija se toga ne plaši i daće veliki doprinos“, naglasio je on.

Vučić je poručio da treba što pre doći i do jedinstvenog evropskog tržišta.

„Naravno da to nije lako, ali kada sve te probleme prevaziđemo, to će biti ogroman korak za nas“, poručio je Vučić.

On je naveo da u Srbiji imamo ogroman problem sa fabrikama za proizvodnju hrane i da smo devedesetih pogubili većinu tih fabrika.

„Mi dajemo najveće subvencije za kompanije za proizvodnju hrane“, naveo je Vučić i dodao da Srbija ima veliku sirovinsku bazu, i da svi koji žele time da se bave mogu da očekuju veliku pomoć države.

Mi se nadamo da strane direkte investicije iz Švajcarske mogu da budu i veće i želimo da privlačimo te investitore, naglasio je on.

„Kada smo razgovarali u Skoplju poslednji put o jedinstvenom tržištu Evrope, Srbija je bila najzaiteresovanija za sve ono što suštinski doprinosu razvoju regiona“, naglasio je Vučić.

On je naglasio da je Srbija za regionalno povezivanje gotovo po svaku cenu.

„To je uslov za razvoj svih lokalnih ekonomija, što manje barijera na granciama i što više slobode u kretanju robe, usluga, kapitala i ljudi“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari