Nakon pisanja Danasa poljoprivredniku iz sela pored Zaječara isplaćen zaostali dug za otkup višanja 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Jovanu Glišiću, poljoprivredniku iz Malog Izvora kod Zaječara, koji je isekao sadnice višanja zbog loše cene, kao i ne plaćenog otkupa, konačno je posle dve godine, a nakon pisanja Danasa, isplaćen dug.

Prema rečima našeg sagovornika, u ponedeljak ga je iznenadila poruka koja mu je stigla.

“Čuo sam da je stigla poruka. Pogledao sam u mobilni telefon, i imao šta da vidim. Uplaćeno mi je 69.300 dinara, za višnje koje sam prodao još 2022. godine”, kaže za Danas Jovan.

Sagovornik Danasa kaže, da se zbunio kada je video da je uplata prošla, pošto, kako on ističe, “izgubio je nadu da će mu novac ikada biti uplaćen”.

“Zaista čudno. Da vi niste pisali o tome, ko zna da li bi novac bio uplaćen. Hvala vam”, poručuje Jovan Glišić iz Malog Izvora kod Zaječara.

Na naše pitanje da li se sada kaje što je posekao nekoliko hektara višanja, Jovan odgovara:

“Ne kajem se. Garantovano će ove godine dati još nižu cenu. Do sada se već ne isplati posao sa višnjama, a tek će da nastane propast”, objašnjava on i dodaje:

Nakon pisanja Danasa poljoprivredniku iz sela pored Zaječara isplaćen zaostali dug za otkup višanja 2
Foto: Miljko Stojanović / Danas

“Meni su uplatili, za ostale da li im je isplaćeno – ne znam. Nadam se da će i drugim poljoprivrednicima biti sve isplaćeno”.

Problemi oko višanja počeli mnogo ranije

Podsećamo, Jovan Glišić, poljoprivrednik iz Malog Izvora pored Zaječara, nedeljama je čupao sadnice višanja. Razlog je, kako je kazao, niska otkupna cena, a i ono što je prodao, već par godina nije plaćeno.

Kako je ranije istakao za Danas, poslednjih 50 ari isčupao je pre desetak dana, a ove godine su ukupno iščupali oko 2.000 sadnica višanja, koje su se nalazile na dva hektara imanja.

Nakon pisanja Danasa poljoprivredniku iz sela pored Zaječara isplaćen zaostali dug za otkup višanja 3
Foto: Miljko Stojanović / Danas

“Ovih dva hektara što smo iščupali su najmlađe sadnice. Stare su bile pet godina, i sada je trebalo da počne najbolji rod, ali…”, za Danas je kazao Jovan Glišić iz Malog Izvora kod Zaječara.

Dodaje da će višnje koje je isekao da posluže kao ogrev, pošto se, kako ističe, ne isplati više ovaj posao raditi.

Mediji su svoju ulogu opravdali. Pronašli su problem. Pisali o problemu, i problem je rešen.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari