NALED dodelio sertifikate opštinama sa povoljnim poslovnim okruženjem 1Direktorka NALED-a Violeta Jovanović, Foto: Vedran Jerinić

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) saopštila je danas da su Novi Sad, Čačak, Leskovac, Ruma, Bor, Stara Pazova i Pećinci uspešno prošli kroz program sertifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem, koji potvrđuje da građanima i privredi pružaju usluge po najvišim međunarodnim standardima.

Priznanja su im uručena na trodnevnoj regionalnoj konferenciji Core Days 2022: Partnerstvo za konkurentniji region, koja se održava u Dubrovniku.

Sertifikate dodeljuje Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, koja okuplja više od 20 partnerskih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, a na događaju je ozvaničeno i proširenje ove platforme.

Regionalnoj mreži pristupile su partnerske organizacije iz Albanije i Kosova, a i cilj je da u proces certifikacije do kraja 2023. godine uđe i njihovih 16 lokalnih samouprava, dodaje se u saopštenju.

Konferencija Core Days 2022 se održava uz podršku Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ i okupila je predstavnike vlada, institucija zaduženih za unapređenje uslova poslovanja, lidere lokalnih samouprava, privrede i civilnog sektora, kako bi razgovarali o unapređenju saradnje i razmeni iskustava na sprovođenju ekonomskih reformi na nacionalnom i lokalnom nivou.

Izvršna direktorka NALED Violeta Jovanović istakla je da će povezivanje i veći nivo standardizacije usluga u regionu omogućiti bolje uslove za život i rad 20 miliona građana i 1.150.000 biznisa na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari