"Ne može neko sa ulice da dođe da vozi autobus, a da li je sa Šri Lanke, to ne znam": Šapić o situaciji u GSP i angažovanju vozača iz inostranstva 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Pravo je privatnih firmi da angažuju radnike iz inostranstva, kao što je slučaj i na gradilištima širom Srbije, ocenio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, komentarišući vest da će za volane autobusa u gradskom prevozu uskoro da sednu vozači iz Šri Lanke.

Gradonačelnik je govorio i o spalionici u Vinči, kaže sve je spremno za proizvodnju struje, ali se čeka EPS, a osvrnuo se i na više puta najavljivanu izgradnju kanalizacije u Borči.

„Očigledno nema neophodnih radnika, pretpostavljam da je razlog sve po malo, i uslovi i plate, zato smo rekli da ćemo probati da radnicima u GSP, vozačima, obezbedimo što bolje plate i mi ćemo gledati da vrlo brzo plata sa tim nekim toplim obrocima i raznorzanim beneficijama dođe negde oko 100.000, što mislim da je u našim okolnostima koliko toliko dostojanstveno, da ne moraju da idu u inostranstvo“, rekao je gradonačelnik, piše N1.

Kako je rekao gradonačelnik, privatni prevoznici se dovijaju na način koji smatraju najadekvatniji.

„Naravno da ne može da dođe neko sa ulice da vozi autobus, mora da prolazi sve neophodne kontrole, mora da ima ovlašćenja i dozvole da bi vozio, e sad da li dolaze iz Šri Lanke, ne znam. Nemam informaciju da GSP ima nameru da angažuje bilo koga od stranih vozača, možda ako bude imao potrebu, to je vezano uglavnom za privatne“, kaže.

Osvrnuo se i na temu kanalizacije u Borči.

„Kada budemo pravili budžet za sledeću godinu, ne želim da u budžet ulazi informacija za građane za nešto za šta znamo da ne može realizacija da bude, nego samo projekat. To se ranije radilo, onda ljudi uđu u zabludu, dolazi do razočarenja, takve stvari nećemo raditi“, rekao je.

Najnoviji primer je, kaže gradonačelnik, kanalizacija koja se najavljuje godinama u Borči.

„Nadam se da ćemo dobiti onog ko bi trebalo da realizuje skoro deceniju najavljivanu kanalizaciju. Nećemo da varamo ni predsednika, ni građane. Ako bude sve u redu, godinu dana bi trebalo da traje izradnja projekta, onda možemo da uđemo u radove i kažemo kada će biti završeno“, kaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari