Ne živimo u magičnom balonu obloženom novčanicama 1Foto: FoNet: Božidar Petrović

Poštovani,

Obraćam vam se u vezi sa tekstom „Država plaća da bi bogati bili još bogatiji“ (Danas, strana 12, 26. 9. 2019. godine) u kom sam pomenut u negativnom kontekstu.

Ono zbog čega zaista moram da reagujem jeste činjenica da se moje ime, po ko zna koji put, koristi kao krunski argument kojim se čitava jedna delatnost (koja je, uzgred rečeno, sasvim legitimna i zakonima regulisana) mistifikuje i proglašava maltene zločinačkom. Moje kolege i ja gotovo svakodnevno smo na stubu srama, obeleženi kao nekakvi beskrupulozni uništivači prirode, nezainteresovani za budućnost dece Srbije, kao da mi živimo u magičnom balonu obloženom novčanicama koje nas štite od svega.

Žao mi je što moram da vas obavestim, ali svet ne funkcioniše tako. Mi smo odgovorni ljudi, koji posluju po zakonima ove države. Gospodin koordinator za hidroenergiju iz organizacije CEE Bankwatch Network me faktički diskriminiše, navodeći moje kumstvo sa Aleksandrom Vučićem (koje traje duže nego njegovo predsednikovanje, a kraće od moje karijere poslovnog čoveka) kao indikatora „mutnih radnji“ – nepotizma i korupcije? Pozivam ga da me što pre prijavi nadležnim organima, ukoliko ima bilo kakva saznanja o tako nečemu ili da prestane sa stavljanjem mog imena u negativan kontekst.

Mene ne štite imuniteti i svako može podneti prijavu protiv mene ili moje kompanije, isto kao što i ja imam pravo da svoje interese i ugled štitim na sudu (što neretko i činim, sa većim ili manjim zadovoljstvom i uspehom).

Već sam navikao na ulogu koja mi je dodeljena – beskrupuloznog tajkuna koji iz senke povlači nekakve konce i kanape, ali, iskreno, postaje već malo dosadno. Istina je prilično jednostavna – ja sam čovek koji već dugo posluje uspešno, spreman u svakom trenutku da odgovaram ako sam uradio bilo šta nezakonito. Takođe, ja sam čovek koji je ponosan na svoje prijateljstvo i kumstvo sa Aleksandrom Vučićem, započeto na košarkaškom terenu ispred zgrade gde smo živeli i nastavljeno i ojačano tokom godina. Među nama, nemam nameru da zbog toga prestanem da se bavim svojim poslom.

Autor je investitor u male hidroelektrane

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari