Nedimović: Budžet za subvencije u poljoprivredi gotovo 42 milijarde dinara

Ostavite komentar


  1. Date subvencije za destilerije i vinarije. I onda poreska uprava nametne malim proizvodjacima limitiranu prodaju AKCIZNIH MARKICA. Na primer najmanji broj koji moze da se kupi 2000 akciznih markica.A, jedna markica euro.Znaci proizvodjac u startu treba da da reket drzavi od 2.000 eura, a da nije prodao ni kap vina ili rakije. Pa onda razne laboratorijske analize koje kostaju pitaj boga koliko, umesto da su besplatne i subvencionisane. I zasto je malim proizvodjacima zabranjena prodaja rakije i vina na pijacama, zar to ne bi trebalo da bude slobodno trziste.A, juzno voce kao i uvozno povrce iz Albanije moze da se prodaje na nasim zelenim pijacama.
    Drzava s poljoprivrednim proizvodjacima stalno igra perfidnu igru, a rezultat je gasenje te proizvodnje i likvidacija seljaka. Valjda da bi se stvorila RADNICKA KLASA, za potrebe stranih gazda kojima se nasa zemlja poklanha. NO, to kod srpskog seljaka nece da prodje
    Jer on je kapitalista od kad se rodio, cak i kad je ziveo u najvevoj bedi, imso je sboju zemlju i na njoj gazdovao.
    Ministar se hvali kako raste broj ovaca, a ne kaze se za koliko je pao broj krava i teladi u vreme njihovog mandata, jer jedna ovca kosta 100 do 150 evra a dobra krava od 1500 do 2500 evra.
    Kad daju subvencije onda je trziste blokirano za te proizvodjace, a dok je ono bilo slobodno nikakva proizvodnja se nije finansijski podrzavala.
    Rezultat je vise nego ocigledan. Pijemo reciklirano mleko u kome ima 20 odsto sveze prirodne materije, a ostalo je mleko u prahu iz Eu i hemija odavde promuckana sa vodom. Jedemo meso iz ko zna kog uvoza i ko zna koliko zaledjenog vremenski. U rafovima prodavnica bode oci DUNJEVACA od 350 dinara, smuckana u nekoj vecoj laboratoriji kraj Subotice, za sta bi na primer u Rusiji oterali vlasnika prodavnice u zatvor.A, alko mafiju momentalno razjurili. Kod nas je obrnuto.
    A, nasa, najbolja rakija, cisto prirodno pice i lek, stoji u buradima i ne moze da se probije do prodavnica, pijaca i do potrosaca ni za 500-600 dinara po litru, jer ona ne moze da se probije preko stotinu barijera koje je postavila drzava, koja je “pametno“, u bescenje ustupila RUBIN Peconiju jer nije zasadio ni jedan novi cokot, dok je eksploatacioni vek starih vinograda vec istekao, a on grozdje uvozi iz Ukrajine, gotovo vino iz Makedonije rakiju uopste i ne otkupljuje od nasih seljaka iako je donet zakon po kome to treba da radi.
    Ali, vrlo brzo trazicemo mi nase ukusne domace proizvode svecom, ali necemo naci, jer je izgleda drzava resila da zatre domacu proizvodnju i sve pokloni strancima.

  2. Ministar ne govori istinu. Već dve godine ne vraćaju novac za kupljenu mehanizaciju.

  3. Poljoprivreda nije fudbal…!! Mada je ministar po obrazovanju pravnik i strucnjak, poput aktuelnog Presednika, ovladao je i marketing inzinjerstvom, te su generacije novoproizvednih agronoma, uglavnom na evidenciji NSZ…

    1. Subvencije za autohtone vrste nisu isplaćene za 2020.godinu. Informacije u Upravi za agrarna plaćanja ne mogu da se dobiju , jer niko neće da se javi. Toliko o povećanju budžeta za poljoprivredu i o poslovnosti.

  4. Subvencije za autohtone vrste nisu isplaćene za 2020.godinu. Informacije u Upravi za agrarna plaćanja ne mogu da se dobiju , jer niko neće da se javi. Toliko o povećanju budžeta za poljoprivredu i o poslovnosti.

  5. vasi partijski kulaci i tajkuni pokupili sve subvencije a mala poljoprivredna gazdinstva su ostala praznih dzepova. Moramo stani na put ovom bezakonju.

  6. Za nekoga ima za nekoga nema.
    Ja licno nisam dobio za 2020 kazu nemaju para pa zato nedaju resenja o isplati. Kriminal korupcija ko se kako snadje .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.