Nedimović: Primena novih tehnologija u poljoprivredi za veću konkurentnost

Ostavite komentar


  1. Ja bih samo upozorio javnost Srbije na ovog političara. Bio je gradonačelnik Sremske Mitrovice u 2 navrata, školu ima identičnu kao i naš Veliki Gazda, radno iskustvo je takođe identično (0), prvo radno mesto – poslanik.

    Šta je uradio za svog mandata – puno priče, puno najava i obećanja – vrlo malo rezultata. Gledano po onom što je obećavao, ispunio je možda do 10%. Čak i neki veliki investitori koj su došli (i dobili subvencije od države) za nekoliko godina su otišli i ostavili dugove ka lokalnoj privredi.
    U međuvremenu, on je promenio 3 (tri!) stranke – otprilike jednu po izborima (nije uspeo da uđe jedino u DS – jedna struja ga nije htela), najnovija je naravno SNS. U samom gradu je uživao nula poštovanja.
    Sa svih strana, između ostalog i od njegovih saradnika čujem da mu je imovno stanje daleko bolje nego kad je počeo da "radi" u politici, zahvaljujući uspešnim "posredovanjima" (i lakim kreditima) ali – to ne mogu da tvrdim, nisam video izveštaj iz katastra. Ono sve ostalo mogu da tvrdim.

    Poznat je po velikim timovima "savetnika", manje više sličnog profila kao i on, po ogromnom zapošljavanju u opštini, svršenim srednjoškolcima u upravnim odborima javnih preduzeća, zaduživanju, dok je on bio na vlasti bio je i referendum o samodoprinosu na kom su glasali maloletnici (i moglo se glasati za više ljudi odjednom).
    Jedan od tih njegovih najbližih saradnika (ako ne i najbliži) je čak upleten u smrtonosnu nesreću u (krivo)lovu: http://www.pressonline.rs/info/hronika/159831/mladic-ubijen-u-krivolovu-na-srndace-i-divlje-svinje.html (pogledajt link dok ne nestane). Itd.

    A sa poljoprivredom ima veze isto kao i gazda mu Vučić.

  2. Čitajući komentar shvatam da nisam jedini koji ima takvo mišljenje o ministru poljoprivrede. Mi Sremci se dobro međusobno razumemo, i znamo koliko ko vredi u domaćem agraru. Zemunski fakultet, kao i Novosadski imaju izvrsne stručnjake , ali njih niko ne konsultuje. Potpuno su apolitični. To je izgleda u ovoj državi veliki propust.Ovaj nesrećni ministar bi bio korisniji da se nije prihvatio f-je. Bolje da je ostao u štabu za odbranu Mitrovice od eventualnih poplava. Ovako samo pravi štetu, lošim potezima i smešnim izjavama. Kao i u ovom slučaju. Naša poljoprivreda je davno srušena. O kojim novim tehnologijamaa mi možemo govoriti i uvoditi ih. Da li ministar zna gde je evropa u tom pogledu. Čime i sa kojim novcem se mi na liniju možemo postaviti. Našu poljoprivredu ttreba prvo podići na noge, razvojem osnovnih grana, kao što je stočarstvo, potom i ratarstva, voćarstva, i ostalih grana, a tek najzad treba uvoditi prerađivčke nove tehnologije. Zemlje koje imaju takao složen poljoprivredni mozaik treba da nam budu putakaz.Na pomenuto treba trošiti novac i subvencionirati poljoprivrednike. Mlade pogotovu. Ima li šta jednostavnije. Vratiti dcu na zemlju dedova i u sela. Uraditi infrastrukturu, podići proizvodne potencijale, uraditi reonizaciju i urediti ttržište. Srbija bi brzo stala naa noge. Pokušaj ministre. Nećeš pogrešiti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.