Negotin: Objavljena preliminarna lista domaćinstava za bespovratna sredstva za energetsku sanaciju 1Foto: M. P.

Кomisija za realizaciju mera energetske sanacije opštine Negotin objavila je jedinstvenu preliminarnu listu krajnjih korisnika za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji negotinske opštine. Prema ovoj listi, pravo na bespovratna sredstva ostvarilo je 99 podnosilaca prijave.

Na konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Negotin stiglo 135 blagovremenih i potpunih prijava.

Opštinska Komisija za realizaciju mera energetske sanacije objavila je jedinstvenu preliminarnu listu krajnjih korisnika i kako navode “ krajnji korisnici, koji u ovoj fazi postupka ostvaruju pravo na bespovratna sredstva do iznosa planiranih sredstava za sprovođenje mera energetske sanacije, u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara, su podnosioci prijava od rednog broja 1 zaključno sa rednim brojem 99.

Iako su podnosioci prijava od rednog broja 100 do rednog broja 135 podneli blagovremene i potpune prijave, u ovoj fazi postupka nisu ostvarili pravo na bespovratna sredstva, zbog nedostatka sredstava, objašnjavaju iz Komisije.

Uvid u podnete prijave i priloženu dokumentaciju podnosioci prijava imaju u roku od tri dana, a prigovor mogu da podnesu u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne liste.

Po proteku roka za podnošenje prigovora i donošenje odluke po prigovoru na konačnu listu krajnjih korisnika, Opštinsko veće opštine Negotin donosi Odluku o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije, na osnovu čega se zaključuju ugovori, navodi se u obrazloženju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari