Treća sudska prodaja Fabrike konfekcije Moda iz Loznice nije uspela jer nije bilo kupaca, potvrdio je predsednik Upravnog odbora tog preduzeća Živojin Filipović. Filipović je rekao da je poslednja neuspela sudska prodaja fabrike po početnoj ceni od 96 miliona dinara obavljena 14.

Treća sudska prodaja Fabrike konfekcije Moda iz Loznice nije uspela jer nije bilo kupaca, potvrdio je predsednik Upravnog odbora tog preduzeća Živojin Filipović. Filipović je rekao da je poslednja neuspela sudska prodaja fabrike po početnoj ceni od 96 miliona dinara obavljena 14. jula, a četvrta će biti 90 dana kasnije.
Ako ni tada ne bude kupaca, a poverioci u roku od godinu dana ne pokrenu inicijativu za novu prodaju, Moda će završiti u stečaju. Uporedo sa sudskom prodajom fabričke imovine, po izvršnim presudama na osnovu tužbi radnika koji su tim putem zahtevali neisplaćene plate i doprinose, traje i postupak aukcijske prodaje preduzeća. Privatizacija „Mode“ počela je krajem 2002. godine, ali do sada održane tri aukcijske prodaje nisu uspele, jer se na njih niko nije javljao zbog složenih vlasničkih i dužničko-poverilačkih odnosa te firme. Na poslednjoj aukciji održanoj 4. aprila ove godine, nije bilo kupaca za kapital po početnoj ceni od 10,8 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari