Dušan Nikezićfoto FoNet Milica Vučković

Vlast u Srbiji ništa nije ni zaradila ni uštedela, već sve radi i gradi isključivo iz zaduženja, sada sa nikada većim kamatama od preko devet odsto, ocenio je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić.

On je u saopštenju zapitao šta se desilo sa ušteđenih pet milijardi evra u državnoj kasi, što su izjavljiivali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali, kada se sada ispostavilo da „država nema ni 100 miliona evra da bi isplatila pomoć nastradalima u nedavnim vremenskim nepogodama i čak je i za to prinuđena da se zadužuje“.

„U nedelji u kojoj se na sva zvona najavljuje nekakav Srpski nju dil, koji treba da košta 12 milijardi evra, vlast priznaje da nema para da pomogne 11.000 domaćinstava čiji su stambeni objekti pretrpeli ozbiljnu štetu u nevremenu, pa u Programu pomoći i obnove poručuje da će se ta sredstva u iznosu od 100 miliona evra obezbediti od inostranog zaduživanja“, naveo je Nikezić.

Istakao je da je u poslednijih deset godina vlast zadužila Srbiju za više od 20 milijardi evra, od čega je samo šest milijardi uzeto za infrastrukturu, dok je preostalih 14 milijardi evra „otišlo u potrošnju ili isparilo“. ;

To, po rečima Nikezića, ne interesuje ni Vučića ni Malog, kao ni premijerku Anu Brnabić, „jer te dugove neće oni vraćati i zato je svaki novi dan njihove vlasti jedan problem više za budućnost Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari