Novi Pazar: Kredit za finansiranje kapitalnih rashoda 1Foto: s.novosel

Gradski parlament u Novom Pazaru, na dnaašnjem zasedanju, usvojio je odluku o prvom rebalansu ovogodišnjeg budžeta.

Planirano je da se gradsku kasu „slije“ više od 3,6 milijardi dinara i da se potroši 3,8 milijardi dinara, uz deficit od 167 miliona. Na sednici je objašnjeno da je rebalansu urađen pod kontrolom i po instrukcijama Ministarstva finansija Srbije.

Za finansiranje budžetskog deficita od 167 miliona i otplatu 121 miliona dinara duga, koristiće se sredstva iz novog kreditnog zaduženja od 250 miliona dinara i 38 miliona prenetih iz prethodne godine.

Skupštinska većina je usvojila Odluku o kreditnom zaduženju grada od 250 miliona dinara „za finansiranje kapitalnih rashoda“ i odžavanje gradskih ulica i seoskih puteva.

Na spisku se našlo 20 gradskih i lokalnih puteva. Na seoskom području, radiće se na 6 deonica, a u gradu na 14 ulica i njihovih krakova.

Novopazarski gradonačelnik, Nihat Biševac, rekao je da je gard, sada zadužen 11,8 odsto, a sa novim kreditom biće zadužen 14,6 odsto od ukupnog budžeta.

-Kredit koji podižemo, biće potrošen za izgradnju putne infrastrukture – naglasio je Biševac i nabrojao projekte kapitalnih investicija, koje grad realizuje uz veliku finansijsku pomoć države.

Očekivano, protiv usvajanja ove dve tačke dnevnog reda bili su opozicioni odbornici SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Većinu u gradskom parlamentu, optužili su za usvajanje nejasnog i nepreciznog budžeta, da ne uključuje finansiranje vitalnih interesa grada. da se novac izdvaja za mesne zajednice,u kojima su mandati savetima i čelnicima istekli još pre deset godina i da je uzimanje kredita „zaduženje za predizborne aktivnosti jedne partije“.

Svih 18 predloga, opozicionih odbornika, za dopunu dnevnog reda, skupštinska većina je odbila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari