Novi Pazar: Nedelja popusta u maju 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Poslednja nedelja u maju rezervisana je za akciju „Nedelja popusta“ u Novom Pazaru. To su se na današnjem sastanku dogovorili novopazarski privrednici, predstavnici Turističke organizacije Novi Pazar (TONP), Regionalne turističke organizacije Sandžaka i gradske uprave.

Inicijativa za organizovanje ovakve akcije potekla je iz TONP. Cilj je da što više godtiju i turista iz Srbije i regiona poseti Novi Pazar. A privreda, koja je znatno oslabila zbog epidemije korona virusa, dobije novi zamajac i stane na noge.

Direktor TONP Dejan Belojica, nakon sastanka, rekao je da narednih dana sledi promovisanje Nedelje popusta van ovog grada, a „ako bude sve kako treba, onda će akcija biti nastavljena i svaka poslednja nedelja u mesecu biće nedelja popusta“. Ocenio je da će nako slabljena epidemije, doći do privrednog buma i „Novi Pazar na vreme treba da zauzme poziciju“.

Visinu popusta će, individualno, određivati svaki privrednik za svoju delatnost.
Organizatori će pokušati da u akciju uključe sve, od ugostiteljskih objekata do prodavnica, butika i trafika.

Privrednici očekuju da će „Nedelja popusta“ uticati na povećanje broja kupaca i gostiju, ali i na turističke potencijale u ovom kraju. U lokalnoj samoupravi očekuju odražavanje na privredu i turizam.

Novi Pazar je oduvek trgovački centar. Od početka devedesetih do polovine dvehiljaditih godina ovde je cvetao šoping turizam. Po izuzetno povolnim cenama kupovali su se proizvodi od džinsa i druga konfekcija i obuća proizvedeni u ovom gradu, ali uvezeni i iz inostranstva,prvenstveno iz Turske.

Zvaničnim pijačnim danima, utorkom i nedeljom, sa svih strana stizalo je po stotinak autobusa punih kupaca i još po nekoliko stotina automobila,koji su pravili kilometarske kolone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari