Investiranjem 86 miliona dinara, od čega je pokrajinski Fond za razvoj uložio 23 miliona dinara, novobečejska industrija mesa „Pro-mes“ završila je novi pogon trajnih mesnih proizvoda, a 25 novih radnika je dobilo posao. Na otvaranju pogona istaknuto je da je u protekle tri godine, preko projekata i investiranja Fonda za razvoj, do posla došlo 24.000 radnika u Vojvodini.

– Samo u prošloj godini smo obezbedili 18.000 radnih mesta. Najviše investicija, praktično 70 odsto ukupnih ulaganja, bilo je u oblast prerađivačke industrije i agrara, čime posredno podstičemo sve prateće delatnosti i najviše sam agrar. Ovo je 68. projekat u poslednje 2 godine – izjavio je Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine.Nova investicija doprinosi industriji i agraru, jer je reč o projektu unapređenja industrije mesa, preko koga je do zaposlenja došlo 25 radnika, a indirektno još 150 ljudi koji rade na propratnim poslovima.

– Jedan od osnovnih razloga naše odluke da gradimo novi pogon jeste dobijanje dozvole za izvoz na tržište Evropske unije. Tu vidmo svoju šansu za proizvodnju i prodaju zdrave hrane. Novi proizvodi biće na tržištu Srbije već narednih dana dok dozvolu za izvoz očekujemo najkasnije za dva meseca – objašnjava Predrag Bojović, menadžer „Pro-mes“. Industrija mesa „Pro-mes“ osnovana je pre 30 godina i zapošljava 110 radnika. Godišnje proizvede 5.000 tona mesnih prerađevina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari