NPS: Budžet Кraljeva oštećen za pola miliona evra uvođenjem kamera za javni nadzor 1Foto: Pixabay/endus3r (Ilustracija)

Projekat uvođenja kamera za javni nadzor u Kraljevu kineske firme „Dahua Technology“ koja je na crnoj listi SAD, a sprovodi ga firma „Macchina Security“ koja je bila predmet istrage EU, oštetiće budžet grada za pola miliona evra – rekao je danas predsednik kraljevačkog odbora Narodnog pokreta Srbije (NPS) Milan Vučetić.

„Projekat je uveden na mala vrata bez javne rasprave prilikom donošenja budžeta za 2023. godinu“ – napisao je Vučetić u izjavi.

Kazao da je da !projekat za nadzor građana i za evidenciju saobraćajnih prekršaja! predviđa da se u Kraljevu na 20 mesta postavi više od 100 kamera.

Projekat sprovodi firma „Macchina Security“ koja je radila u mnogim gradovima i na konkursima i javnim nabavkama je često bila jedini ponuđač, pa „pretpostavljamo da se ovi konkursi prave kako bi odgovarali njenim referencama“, napisao je Vučetić i dodao da se projekat u Kraljevu ne sprovodi u okviru neke lokalne inicijative, već prema naredbi „odozgo“.

„Ovo nije problem samo lokalnog, već je i nacionalnog i regionalnog karaktera, a mi smo do zaključka da je budžet oštećen za pola miliona evra došli poređenjem maloprodajnih cena s cenama iz ugovora. Zato tražimo da se projekat zaustavi i da se raskine ugovor da bi se novac upotrebio na prioritetnije stvari“, rekao je Vučetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari