NSZ: Tri četvrtine radnika dobije otkaz kad isteknu subvencije

* Od ukupno 7.732 ljudi zaposlenih po osnovu subvencija u 2011, 2012. i 2013, danas radna mesta ima samo njih 2.058; ostalih 5.674 su dobili otkaze * Nacionalna služba za zapošljavanje Danasu je dostavila ove podatke nakon tvrdnji ASNS da na poslu ostaje pet odsto radnika kad isteknu državne dotacije
Zvanični podaci pokazuju da mali broj zaposlenih i danas radi kod investitora koji su dobili novac za otvaranje novih radnih mesta

Ostavite komentar


  1. Neka ministar za rad objasni ovakvo ponasanje poslodavaca, pa da hitno prestanemo da placamo strancima da nam zaposle radnike, a onda sto pre otpuste. Tako samo prividno smanjujemo nezaposlenost, puno nas kosta i na kraju nemamo koristi.

  2. Imam svoju privatnu porodičnu firmu od 2002 godine. Nikada nisam dobio bilo kakvu pomoć od države za sve ovo vreme. A da sam dobio imao bih još više uspeha jer dokazano znam da vodim posao i ljude. Zašto sam ja poslovno rizičniji od Fiata, Delphija, Jure itd.

  3. Cuo sam da prevaranti iz italije traze partnere u Kragujevcu za ovakve poslove. Visoke subvencihe a radnicima minimalac pa otkaz. Matematika je jasna.

  4. Sve ovo gore navedeno ima samo polovinu istine,i prilozi nisu dokumentovani,nego statistički obradjeno,kako bi udovoljili uredniku i vlasti.Ovde u Beloj Crkvi,predsednik skupštine opštine,koji ima gotovo 70% privrede u svom vlasništvu,izdao je elitni lokal u glavnoj ulici trg.pred."GOMEX" iz Zrenjanina.Od januara kad su počeli da rade,za jedno radno mesto uveli su ugovor o zapošljavanju na 1 mesec,sa platom od 25 tisuća i to u dva puta,kad dobiju od države subvenciju za zapošljavanje."Gomex" tako menja za jedno mesto 12 radnika sa 12 ugovora o radu i za to dobija 12 subvencija,kojim plaća otpuštene radnike.Na prijavu Tućilaštvu u Zrenjaninu,za pljačku drćavne kase od strane vlasnika,Tužilaštvo se oglašava kao nevažeće, i ĆUTI.Tako pljačka ostaje nekažnjena iz partijskih SNS obaveza.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.