O čemu je Vučić u Davosu razgovarao sa predstavnicima južnokorejskih kompanija i šeficom MMF-a 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Davosu odvojeno razgovarao sa predstavnicima kompanija iz Južne Koreje, izvršnom direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinom Georgijevom i premijerima Luksemburga i Gruzije.

Vučić je na Instagramu napisao da su predstavnici „najvećih kompanija“ iz Južne Koreje pokazali interes za investiranje u Srbiju, što je ocenio kao „veliku privilegiju“, i dodao da je njemu bila „još veća čast da im predstavi brojne potencijale za ulaganje“ u Srbiju.

„Istakao sam da je prisustvo korejskih kompanija jedan od parametara uspeha i ekonomskog napretka svake zemlje, i da je Srbija ponosna što je uspela da kreira odličnu poslovnu klimu i okruženje za uspešno poslovanje velikih stranih korporacija. Spoj korejske visoke tehnologije, radne etike, ekonomske vizije uspeha i kvalitetnih stručnjaka u Srbiji, predstavljaju dobitnu kombinaciju za sve buduće zajedničke poduhvate i projekte o kojima smo danas razgovarali“, naveo je Vučić.

On je napisao da je sa Georgijevom imao „važan susret“ i da je od nje čuo „mnogo korisnih ideja i saveta za rešavanje nekih od gorućih ekonomskih izazova današnjice“.

„Ponovio sam zahvalnost Međunarodnom monetarnom fondu na ukupnoj podršci koju godinama pruža razvoju Srbije i izrazio nadu u nastavak plodonosne saradnje“, naveo je Vučić posle sastanka sa šeficom MMF-a na marginama Svetskog ekonomskog foruma.

Vučić je objavio i da je imao „odličan razgovor“ sa predsednikom Vlade Gruzije Iraklijem Garibašvilijem i da su se dogovorili da dodatno intenziviraju ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju, jer su potencijali u tim oblastima još uvek nedovoljno iskorišćeni.

„Posebno smo razgovarali o pitanjima energetske bezbednosti i modalitetima zajedničkog rada na prevazilaženju izazova sa kojima se susrećemo u okvirima aktuelne geopolitičke situacije. Zahvalio sam još jednom na doslednom stavu Gruzije u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije i pozvao premijera da poseti Srbiju“, naveo je Vučić.

Vučić je napisao da je imao i kratak susret sa premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom i da je to bila još jedna prilika da ga pozove da ponovo poseti Srbiju.

„Posebno sam mu zahvalio na tome što veruje u evropsku budućnost naše zemlje“, dodao je Vučić.

Vučić je na Instagramu objavio i zajedničku fotografiju sa Betelom i tehničkim premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Predsednik Srbije se pre podne u Davosu sastao sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, sa kojim je nastavio razgovore o situaciji u regionu i dijalogu Beograda i Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari