Oboren CarGo server, aplikacija privremeno nije radila 1Foto: Kompanija CarGo

Hakeri, pod kontrolom određenih lobi grupa, danas su oborili CarGo server i tako u potpunosti obustavili rad aplikacije, navodi se u saopštenju kompanije CarGo.

Protivnici CarGo usluge koriste se svim sredstvima da ometaju rad naše aplikacije, sa konačnim ciljem da se naše funkcionisanje u potpunosti obustavi, dodaje se u saopštenju.

„Kompanija CarGo odgovorno tvrdi da ovakvi napadi nisu slučajni jer je javnosti već dobro poznato da određenim lobi grupama nije u interesu da naša aplikacija posluje uspešno. Još jednom želimo da istaknemo da CarGo neće podleći pritiscima određenih lobi grupa i da će nastaviti da radi zbog interesa i podrške građana Beograda“, navode u ovoj kompaniji.

Zbog pada sistema, rad CarGo aplikacije je bio obustavljen na određeni vremenski period, zbog čega su u kratkom vremenskom roku od svojih korisnika dobili više od 1.000 poruka zabrinutog sadržaja. Efikasnom reakcijom, tim programera je uspešno rešio problem.

Kompanija je apelovala i zatražila pomoć od IT zajednice i Digitalne Srbije da ih podrži i pridruži se njihovoj borbi protiv lobi grupa kojima je samo u interesu nazadovanje Srbije.

Iz kompanije su podsetili da su svakodnevno izloženi raznim pritiscima određenih lobi grupa, od pretnji vozačima, zaustavljanju na ulici i maltretiranju, do vođenja zapisnika sa imenima CarGo partnera vozača, a sve u cilju da se zastraše i tako zaustave njihov rad.

Kompanija CarGo se zahvalila svim korisnicima aplikacije na razumevanju i strpljenju i obavestila ih da CarGo server ponovo funkcioniše nesmetano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari