Od operatera do direktora - napredovanje u Mozzartu je "sigurica" 1Foto: Promo/Mozzart

Od kucanja tiketa do rukovodećih pozicija u firmi… Proces napredovanja u kompaniji Mozzart najbolje se vidi na primeru operatera koji su karijeru počeli na uplatnim mestima, a danas su menadžeri, direktori, pa čak i članovi top-menadžmenta!

Mnogi od njih su se prijavljivali na konkurse za rad u kladionicama regionalnog lidera čekajući posao u struci. Ali, ubrzo su shvatili da u ovoj uspešnoj domaćoj kompaniji, koja posluje na deset tržišta, imaju sve što im je potrebno za profesionalni razvoj. I rešili su da ostanu.

Direktor mreže uplatnih mesta Marko Nedeljković ponosan je na svoje početke – bio je operater, pa menadžer podregiona i regiona, a pre deset godina je ostvario svoj san da rukovodi velikim brojem ljudi i pronalazi rešenja u jednom velikom sistemu.

“Sada sam na poziciji direktora ritejla, odnosno mreže uplatnih mesta, kojih ima 461. Upravljam timom koji ima skoro 2.000 zaposlenih. Mislim da sam izuzetno napredovao. Imam priliku da radim sa mnogim izuzetnim ljudima, stručnjacima, da ispunjavam svoje dečačke snove, rešavam naizgled nerešive situacije – to me čini još boljim. Voleo sam i volim da slušam, razmišljam, preispitujem se…”

Kao pasionirani ljubitelj šaha, Marko se od početka trudio da povlači dobre poteze u pravim momentima. Njegov karijerni put je pravi šah-mat i inspiracija za sve mlade operatere.

“Ambicije na početku karijere su mi bile da imam dovoljno novca da mogu da obezbedim letovanje za devojku i mene. Želeo sam da imam stabilna primanja, do tada sam radio selidbe, trgovao sam privatno mobilnim telefonima, prodavao sam dušeke… Sve je to bilo u redu, ali nije bilo konstantnosti u prilivima novca. Želeo sam stabilnost i to sam dobio u Mozzartu. Početak nije bio lak, trebalo je sve uklopiti, predavanja na fakultetu, posao, ozbiljnu vezu, trenirao sam tada veslanje… Ali, ništa nije mi bilo teško. Jer, Mozzart je pravo mesto za razvoj”.

Od operatera do direktora - napredovanje u Mozzartu je "sigurica" 2
Foto: Promo/Mozzart

Direktor ritejla često razmišlja o naslednicima i željno ih iščekuje.

“Budućnost je na mladim kadrovima. Nove ideje, novi pristupi, preispitivanje svega – to je put ka napredovanju i ka daljem uspehu. Izgradili smo ozbiljan sistem, relativno brzo. Sada nam trebaju mladi, kvalitetni ljudi, željni uspeha, puni enegije, da naš sistem unaprede, učine ga još boljim. Svi novozaposleni mogu da očekuju da ćemo saslušati njihove ideje, da će dobiti priliku da ih realizuju i dokažu se. Radimo u vrlo stabilnoj kompaniji, koja svakodnevno pokazuje kakve vrednosti poštuje – društvena odgovornost, briga o zaposlenima… Mi smo neko na koga se zaposleni uvek mogu osloniti”, zaključuje Marko Nedeljković, direktor mreže uplatnih mesta u Mozzartu.

Nekadašnji operater na kraju poziva mlade da se priključe pobedničkom timu: “Dođi da ostvariš svoje snove. Bori se, usavršavaj, radi na sebi. Dođi da me zameniš!”

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari