Odgovor Henkelu 1Foto: Mohammad Danish

Objavljivanjem teksta „U Henkelu radnici stoje na metar“ Danas nije imao nijednu drugu nameru sem da ukaže na problem na koji su nama ukazali radnici ove kompanije, zabrinuti u ovim vanrednim okolnostima za svoje i zdravlje svojih ukućana.

Poštujući pravila profesije, kao i uvek do sada, pre nego što je tekst objavljen, mejl sa pitanjima poslali smo Henkelu i to na zvaničnu adresu sa njihovog sajta – infoŽrs.henkel.com. Mejl je poslat 25. marta ujutru, tačnije u 9.57 časova, a u njemu smo postavili pitanja kojima smo želeli da proverimo tvrdnje zabrinutih radnika.

Da li je tačno da među zaposlenima ima inficiranih virusom korona? Da li su radnici u pogonu, u svakoj od smena, raspoređeni po preporuci Vlade na dva metra jedan od drugog, da li na ulazu u fabriku imaju dezinfekciona sredstva, sapune, rukavice? Da li je tačno da su radnici tek u subotu (kada se saznalo da je jedan oboleo) dobili zaštitne maske i da ih pre toga nije bilo?

Pitali smo ih i da li su majke koje imaju decu mlađu od 12 godina, kako je država preporučila, dobile mogućnost da ostanu sa njima kod kuće i da li fabrika u Kruševcu radi nesmanjenim intenzitetom i postoji li neka odluka u kojoj se kaže da je to neophodno jer se radi o proizvodnji sredstava za higijenu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari