Održana promocija E-Kioska 1Foto: Pixabay/Lemonsandtea

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić poručio je danas, na promociji E-kioska povodom obeležavanja Svetskog dana prava potrošača, da je ovaj događaj izuzetno značajan za podizanje svesti potrošača o njihovim pravima.

– Danas promovišemo E-kiosk u užem smislu, a elektronsku kupovinu u širem smislu. Elektronska kupovina je prošle godine u odnosu na 2020. godinu porasla za 70 odsto i obrt na tom tržištu u Srbiji je 55 milijardi dinara. Kada su u pitanju tužbe potrošača one se manje odnose na elektronsku kupovinu, nego na tradicionalnu, samo sedam odsto njih se odnosi na trgovinu onlajn – rekao je Kandić.

Predstavnik Organizacije potrošača Kragujevac Zoran Nikolić rekao je da je E-kiosk način da se potrošači upoznaju sa svojim pravima na licu mesta, odnosno pre odlaska u kupovinu. „E–kiosk – vaš partner u kupovini!“ je pilot projekat Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koji je prvo postavljen u TC Galerija, a u planu je proširenje ovog projekta i na druga važna trgovačka i šoping mesta širom Srbije. Aplikacija će takođe biti dostupna na veb sajtu Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari