Oružari traže sastanak sa gradonačelnikom Kragujevca 1Foto: Sindikalna organizacija „Zastava oružje”

Predstavnici Sindikalne organizacije Zastava oružje uputili su predlog gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću da se sa njima sastane u ponedeljak, 16. januara, i razgovara o aktuelnim problemima u ovoj fabrici.

U međuvremenu, sindikat će tokom dana dostaviti svim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini obrazloženi pisani akt, u cilju sprečavanja, kako su naveli, potpunog kolapsa u fabrici.

Oružari od narodnih poslanika traže da svojim angažovanjem doprinesu očuvanju jedne od najstarijih fabrika na Balkanu, koja je, navodi se, u prošlosti bila jedan od stubova odbrane zemlje.

U sindikatu navode da će uraditi sve što je u njihovoj moći da se mirnim putem spreči urušavanje fabričkog sistema, ali ne isključiju i izlazak na ulicu, ukoliko se u narednim danima ne pristupi rešavanju problema.

Da podsetimo, kragujevački oružari su već održali dva jednočasovna štrajka upozorenja u krugu fabrike, zbog toga što fabrika već više od 20 dana nema generalnog direktora.

Oni traže i smenu Nadzornog odbora, koji, kako objašanjavaju, krši zakon, jer odbija da imenuje novog direktora. Fabrika zbog toga ne može da ugovara nove poslove i izmiruje obaveze prema dobavljačima.

U sredu, 11. januara, radnici su razgovarali i sa narodnim poslanicima iz Kragujevca, koji su podržali zahteve sindikata i obećali pomoć u skladu sa svojim nadležnostima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari