Zastava oružje i dalje bez direktora: Na sednici Nadzornog odbora bez odluke o imenovanju 1Foto: Sindikalna organizacija Zastava oružje

Nadzorni odbor fabrike Zastava oružje u Kragujevcu održao je u petak, 27. januara, sednicu na kojoj, po saznanju sindikata, na dnevnom redu nije bilo postavljanje generalnog direktora.

Kako ističu u Sindikalnoj organizaciji, na sastanku nije razmatrana ni situacija u fabrici u okolnostima kada rukovodstvo ne funkcioniše u zakonskim okvirima.

– Nadzorni odbor se po ko zna koji put bavio manje bitnim temama i pored činjenice da fabrika funkcioniše u gotovo nemogućim uslovima i da se obezbeđuje samo isplata zarada kako bi se sačuvao socijalni mir, ističu u sindikatu.

Oni podsećaju da je Nadzorni odbor izbegao susret sa radnicima fabrike ispred Upravne zgrade u petak i mesto održavanja sednice premestio u Beograd.

– Na oglasnim tablama fabrike se pojavila nepotpisana informacija, za koju pretpostavljamo da je plasirao Nadzorni odbor, da se poslovanje odvija normalno, da ugovora ima, kao i da je obezbeđena isplata zarada u narednom periodu. Obećavaju se investicije kojih tokom prošle i ove godine nije bilo, objašnjava predsednik sindikata Dragan Ilić.

O daljim aktivnostima sindikata biće, kaže Ilić, odlučeno u narednim danima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari