Ostalo je još 4.500 vaučera za odmor 1Foto: M.S.

Ako želite da leto i odmor provedete u Srbiji uz podršku vaučera koje obezbeđuje država, bolje da požurite.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je u subotu, 23. jula, do 15 časova izdato 195.500 turističkih vaučera.

„Ovakvo interesovanje građana za odmor u Srbiji pokazuje obilje i kvalitet naše turističke ponude, ali i fantastičnu ekonomsku perspektivu. Ove sezone srpski turizam doživljava ekspanziju i sigurna sam da će obarati rekorde i značajno podići BDP“, ocenila je Matić, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ona je navela da je ostalo još 4.500 vaučera za odmor u Srbiji.

Kako da se prijavite?

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za 2022. obezbedilo 100.000 vaučera u sklopu subvencionisanja odmora u Srbiji. Vaučeri su dostupni u iznosu od maksimalno pet hiljada dinara i mogu se iskoristiti u toku jedne kalendarske godine na teritoriji naše zemlje.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposlena lica, radno angažovana lica sa primanjima ispod 70.000 din, vojni i civilni invalidi, korisnici prava na dodatak za pomoć drugom licu, invalidnom licu ili palom borcu, vlasnici poljoprivrednog domaćinstva koji se bave isključivo ovom aktivnošću, kao i studenti.

Do kada možete da iskoristite vaučere?

Vlada Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, prihvatili su inicijativu udruženja „Moja Srbija“ za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji. Novi rok do kada građani mogu iskoristiti svoje vaučere je 30. novembar.

„Produžetak akcije do 30. novembra pomoći će građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji, a sa druge strane, pomoći će i ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni“, rekli su iz udruženja „Moja Srbija“, a navodi se u saopštenju.

Mesta u ponudi na kojima možete iskoristiti svoje vaučere, su između pomenutih – Lopatica, Bajina Bašta, Vrnjačka Banja, Dimtrovgrad, Palić, Perućac, Kopaonik, Ivanjica, Zlatar, Melenci i Sokobanja i dr. Iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija najavljuju nastavak projekta podrške domaćem turizmu kroz vaučere za odmor u Srbiji..

Bilo da se opredelite za odmor na planini, pored reke ili jezera, želite da posetite neko od istorijskih značajnih mesta poput tvrđava i manastira, ili jednostavno odaberete miran hotelski odmor u banji ili gradu, pronaćićete nešto što odgovara vašem ukusu ili potrebama.

Najpopularnije i zimske i letnje destinacije za odmor u Srbiji su svakako Kopaonik i Zlatibor, vaučeri pokrivaju smeštaj na ovim planinama i njihovoj okolini.

Ljubitelji seoskog turizma mogu odabrati neku od brvnara u Lopatici, ribolovci se mogu opredeliti za pecanje na Perućcu, oni koji žele planinsko iskustvo sa blizinom grada odabraće Divčibare.

Najposećenije banje, poput Gornje Trepče, Banje Vrujci i Niške banje su obuhvaćene vaučerima. Ko želi na more, u sklopu odmora u Srbiji opredeliće se za uređene plaže i aktivnosti na vodi na Srebrnom jezeru.

Ako odlučite da plovite Dunavom i upoznate se sa istorijom ovih prostora ne propustite posetu Golubačkoj tvrđavi. Kampovanje i hajking, organizovane šetnje širom Srbije, su tu za one avanturističkog duha.

Bilo da kampujete na svoju ruku (sa svim neophodnim oprezom), ili birate neki od organizovanih kampova, u sklopu vaučerske ponude možete pronaći nešto što je po vašem senzibilitetu.

Odmor u Srbiji ne mora imati oblik onog klasičnog, rezervišite smeštaj u glavnom, ili nekom drugom gradu i budite deo zabavnih i kulturnih festivala koji se održavaju s početka proleća pa do kraja leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari