Otvoren Toranj 2 na Ušću 1Foto:Beoinfo

U Beogradu je danas otvorena poslovna zgrada „Ušće Tower Two“ ukupne površine oko 23.000 kvadratanih metara, koja je deo kompleksa poslovne zgrade „Tower One“ i šoping centra „Ušće“.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da nova zgrada ima oko 23.000 kvadratnih metara, a da je kompanija MPC Properties do sada u Beogradu izgradila skoro 200.000 kvadrata i potsetio da ista kompanija za desetak dana otvara najveći tržni centar u srpskoj prestonici.

On je istakao da je Grad Beograd u prvih pet meseci ove godine izdao lokacijske i građevinske dozvole za oko 550 hiljada kvadrata, i ako se nastavi ovim tempom do kraja godine biće izdata dozvola za oko 1,2 milion kvadrata.

Izvršni direktor MPC Properties Ingo Nisen istakao je da ta kompanija ove godine otvara tri nova objekta – „Ušće Tower Two“, zatim objekat „Navigator 2“, kao i novi tržni centar u istočnom delu Beograda, ukupne vrednosti od 250 miliona evra.

On je naglasio da „Ušće Tower Two“ nudi „A“ klasu poslovnog prostora na 22 sprata, sa ukupnim prostorom od 23.200 kvadratnih metara. U taj projekat uloženo je ukupno 65 miliona evra, a objekat poštuje sve standarde „zelene“ gradnje, optimizujući prirodne izvore i unapređujući kvalitet života, uz redukciju svih štetnih efekata po okolinu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari