Pored 100.000 poluatomatskih lovačkih karabina, koji će kupcima u SAD ove godine biti ponuđeni u nekoliko varijanti, Zastava Oružje će kompaniji Century Arms, isporučiti oko 24.000 pištolja CZ škorpion, M 57, M 70 i drugih, kao i 10.000 malokalibarskih pušaka. Sredinom godine, kragujevačka fabrika u Ameriku će, saznaje naš list, početi da izvozi i novu malokalibarsku pušku, čija je proizvodnja osvajana i razvijana upravo prema zahtevima tamošnjeg partnera.


Ukupna vrednost do sada ugovorenog izvoza Zastavinog lovačkog, sportskog i oružja za ličnu odbranu (pištolji) u SAD iznosi oko 33 miliona dolara, ali će on zbog najave plasmana nove malokalibarke, do kraja godine izvesno biti i nešto veći.

Zastavina fabrika oružja je na upravo okončanom Sajmu oružja („Šot šou“) u Las Vegasu, sa kompanijom Century Arms ugovorila proširenje asortimana poluatomatskih kalibara koji će se ove godine prodavati na američkom tržištu. U Zastavi Oružju su, kažu za Danas, sigurni da eventualno usvajanje zakona o ograničavanju plasmana poluatomatskog oružja u Americi, neće ugroziti ugovoreni izvoz poluatomatskih karabina u tu zemlju.

– Prema informacijama koje smo dobili u Las Vegasu, taj zakon će, ukoliko bude usvojen, ograničiti broj metaka koji se stavlja u okvir poluatomatskih pušaka. To za našu fabriku neće predstavljati problem, jer možemo proizvodnju da prilagodimo tom zahtevu – ističu u Zastavi Oružju, koja, od početka godine, kupcima u Americi svake sedmice isporučuje kontingente od po 2.000 poluatomatskih karabina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari