Mali o penzionerskim karticama: Za sada znamo da će popuste obezbediti neki veliki trgovinski lanci 1Foto FoNet Milica Vučković

Iako je prijava za penzionerske kartice zakazana za 15. mart, a početak korišćenja za 1. oktobar, ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da se očekuje, za sada, da će popuste penzionerima obezbediti neki veliki trgovinski lanci.

On je rekao da je reč o „novoj generaciji“ penzionerskih kartica, koje će biti značajno unapređene u odnosu na postojeće koje sada izdaje PIO fond, jer će nove kartice nuditi mnogo više pogodnosti.

Ministar je naglasio i da će država započeti akciju kako bi privukla što više društveno odgovornih kompanija da se uključe i na taj način pomognu i podrže naše najstarije sugrađane i njihov životni standard.

Mali je rekao da će penzioneri korišćenjem kartice moći da prikupljaju bodove, koji će im omogućiti dodatne popuste i pogodnosti.

On je podsetio i da je PIO fond pripremio sjajan, informativni Vodič za penzionere, koji se već distribuira na njihove kućne adrese, a u kojem penzioneri mogu pročitati brojne korisne i zanimljive tekstove – o istorijatu penzijskog sistema u Srbiji, koji ove godine obeležava vek postojanja.

Osim toga, u Vodiču će biti više informacija o odmoru u banjama, društvenim aktivnostima koje se organizuju putem udruženja penzionera i dnevnih centara i klubova za najstarije, o digitalnoj edukaciji starijih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari