Pet meseci bez plata u RT Kragujevac 1Foto: N1

Zaposleni u Radio televiziji Kragujevac (RTK) danas su na protestu zatražili preispitivanje privatizacije te medijske kuće zbog neisplaćenih zarada i dugova prema poveriocima.

UGS “Nezavisnost” saopštio je da plate zaposlenimau RTK nisu isplaćene pet meseci.

Predsednik UGS RTK Goran Antonijević rekao je da je neshvatljiva indolentnost nadležnih minstarstava, kulture i informisanja i privrede, dodajući da odgovornost za katastrofalno stanje u kragujevačkim medijima vidi u činjenici da je Kragujevac jedan od retkih gradova u Srbiji koji nije raspisao konkurs za finansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja.

To je direktan atak ne samo na RTK već i na sve medije u Kragujevcu. U drugim gradovima, poput Niša i Pančeva, lokalna samouprava je finansirala medije, Ne znam zašto je Kragujevac izuzetak, rekao je Antonijević.

On je najavio da će, ukoliko uskoro ne bude preispitana privatizacija, a radnicima ne budu isplaćene zaostale zarade, protest biti radikalizovan.

UGS Nezavisnost RTK je ranije saopštio da su zaposleni, pored višemsečnog kašnjenja zarada primorani na ovaj vid protesta zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora, od strane vlasnika Radoice Milosavljevića iz Kruševca, blokade računa od preko 18 miliona dinara i nepravovremenog reagovanja nadležnih državnih organa zbog nepoštovanja Zakona o radu u slučaju te medijske kuće.

Zbog svega toga 67 zaposlenih u jedinoj preostaloj radio-televiizijskoj kući u Kragujevcu, mogu se nazvati socijalnim slučajevima čije su porodice na rubu egzistencije, naveo je UGS RTK. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari