PKS: 11 kompanija iz Srbije učestvovaće na najvećem međunarodnom tehnološkom sajmu na svetu "Gitex Global 2023" 1Foto: N1

Srpske kompanije iz sektora informaciono-komunikacionih tehnologija učestvovaće na najvećem međunarodnom tehnološkom sajmu na svetu „Gitex Global 2023“ u Dubaiju koji je otvoren danas, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Predsednik PKS Marko Čadež, kako je najavljeno, posetiće sutra srpske kompanije koje će do 20. oktobra predstavljati svoje proizvodne programe na Nacionalnom štandu Srbije pod sloganom „Think Tech choose Serbia“.

Te kompanije su „Brrm“ iz Novog Sada, iz Beograda „Questel resarch & development center Europe“, „Intellya“, „ACT digitall Serbia“, „Braineering IT solutions“, „Finiti solutions“, „Meraxes solutions & services“, „TronIT“, „Pulsec“, „Vlatacom institut“, kao i „Quantox technology“ iz Čačka.

Nastup tih kompanija organizovali su Udruženje za elektronske komunikacije i informaciono društvo PКS i Razvojna agencije Srbije (RAS).

Predstavnica Udruženja za elektronske komunikacije i informaciono društvo PКS Anita Manjenčić istakla je da je to najveće svetsko okupljanje tehnoloških entuzijasta, startapa, investitora i lidera u industriji.

„Nastup na međunarodnom sajmu omogućava domaćim izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte“, izjavila je Manječić.

Sajam „Gitex Global 2023“, se održava u „Dubai World Trade Centre“ i okuplja najnaprednije svetske kompanije, predavače, inovatore i biznismene.

Teme koje se obrađuju na događajima pokrivaju oblasti veštačke inteligencije, telekomunikacija, sajber bezbednosti, „Future Mobility“ kodiranja i programiranja, „Metaverse“, „YouthX“, „Sustainability“, „CTO World congres“.

Očekuje se da će „Gitex global 2023“ ugostiti više od 180.000 posetilaca tokom pet dana događaja i više od 6.000 kompanija iz 170 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari