PKS: Digitalna imovina je budućnost poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća 1Foto: Danas/Nina Čolić

Privredna komora Srbije (PKS) danas je bila domaćin četvrtog po redu „Kripto karavana Srbije“ na kojem su preduzetnici, vlasnici mikro, malih i srednjih preduzeća, bili u prilici da steknu nova znanja o digitalnoj imovini i nauče kako da započnu ili prošire već postojeći biznis u ovoj oblasti poslovanja.

„Kripto karavan Srbije“ je prethodno održan u Subotici, Somboru i Кikindi, a u narednim mesecima biće organizovan dolazak digitalnih eksperata u brojne gradove širom Srbije, najavila je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PКS.

„Cilj je da preduzetnicima, vlasnicima mikro, malih i srednjih preduzeća predstavimo na koji način oni mogu da upravljaju i posluju sa svojom digitalnom imovinom. Smatramo da je ova vrsta poslovanja budućnost“, istakla je Simanić, saopštila je PKS.

Edukativnu radionicu „Kripto karavana Srbije“ u Beogradu organizovali su Sektor preduzetništva PKS u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je istakao da je uloga Sekretarijata i PКS da omoguće privrednicima da dobiju neophodno znanje o digitalnoj imovini kako bi bili konkurentniji na domaćem i stranom tržištu a srpska privreda zadržala pozitivan trend rasta.

Ivan Andrejević iz subotičke kompanije CTB Crypto & Consulting i jedan od predavača na radionicama ocenila je da, iako je poslovanje u oblasti digitalne imovine u Srbiji poslednjih nekoliko godina uređeno zakonom, i dalje tabu tema.

Zato će, kako je rekla, učesnici radionica imati priliku da u narednim mesecima slušaju, ne samo kako da izbegnu moguće prevare u ovoj oblasti, već i o tržišnim potencijalima digitalne imovine u svrhu uspešnog poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari