PKS: Osniva se Srpsko-saudijski poslovni savet 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Predsednik Privredne komore Srbije (PКS) Marko Čadež potpisao je danas Sporazum o osnivanju Srpsko-saudijskog poslovnog saveta sa predsedavajućim Federacije saudijskih privrednih komora Hasanom Al-Huvaizijem, u cilju jačanja privredne saradnje Srbije i Кraljevine Saudijske Arabije (КSA).

Kako je saopšteno iz PKS, Čadež je tom prilikom rekao da je „veliko interesovanje“ srpskih kompanija za saradnju sa partnerima iz Saudijske Arabije, i da će zato inicirati otvaranje predstavništva PКS i komora Zapadnog Balkana u toj zemlji.

On je rekao da je „pred privredama dveju zemalja period intenzivne saradnje“, kao i da će u junu domaće kompanije učestvovati u organizaciji PКS i Razvojne agencije Srbije na sajmu prehrane „Saudi Fud“ u Saudijskoj Arabiji.

Prema rečima predsednika PКS, u narednim nedeljama biće održan i prvi sastanak Poslovnog saveta kako bi se što pre razmotrile mogućnosti investiranja i zajedničkih projekata dve privrede, posebno u sektorima poljoprivrede i ulaganja u stočni fond Srbije, IКT-u, i u banjski i zdravstveni turizam.

„Želimo da otvorimo tržište Кraljevine Saudijske Arabije za kompanije iz Srbije i regiona, da naše kompanije investiraju u gradnju logističkih centara u toj zemlji, da povećamo izvoz domaćih proizvoda, kao i da privrednici te zemlje dođu kod nas i ulažu u razvoj naše poljoprivrede i banjski turizam“, rekao je Čadež.

Hasan Al-Huvaizi, predsedavajući Federacije saudijskih privrednih komora, pod čijim okriljem posluje više od 1,3 miliona kompanija u Saudijskoj Arabiji, istakao je da dobre i prijateljske odnose dve zemlje treba dodatno unaprediti i na ekonomskom planu i pozvao srpske privrednike da posete njegovu zemlju i upoznaju se sa mogućnostima zajedničke saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari