Tri kompanije iz Srbije dobile nagrade za najbolje na Zapadnom Balkanu 1Foto: N1

Komorski investicioni forum šest zemalja Zapadnog Balkana dodelio je u Skoplju nagrade najboljim privrednicima i kompanijama iz regiona povodom pet godina od uspostavljanja zajedničkog regionalnog tržišta, a od kompanija iz Srbije nagrađeni su “Nelt Co”, “Salveo” i “Marbo produkt”, saopšteno je danas.

“Nelt Co” iz Dobanovaca dobio je nagradu u kategoriji uspešan dobavljač u regionalnom lancu, kompanija “Salveo” proglašena je digitalnim šampionom na Zapadnom Balkanu, a “Marbo produkt” je kompanija sa najvećim rastom izvoza u regiona.

Jedina kompanija iz Republike Srpske koja je nagrađena je “Farmavit” iz Ljubinja, kod Trebinja, koja je sa svojom linijom dijetetskih proizvoda brenda “Black garlic-Alivit farm” odnela pobedu u kategoriji najinovativnija kompanija Zapadnog Balkana za 2022.

Prva nagrada u kategoriji „Vodeći investitor (šampion) u zemljama Zapadnog Balkana“ dodeljena je „Alkaloidu“ Skoplje.

Komorski investicioni forum je zajednička inicijativa privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, osnovan u saradnji sa Evropskom unijom, koja predstavlja interese više od 350.000 kompanija u pravcu sprovođenja zajedničkih aktivnosti koje su u interesu biznis zajednica u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari