PKS: Srpska medicinska privreda na Svetskoj izložbi u Dubaiju 1Foto: Shutterstock By PopTika

Više od 130 privrednika i 70 kompanija iz sektora medicinske privrede učestvovaće na „Ekspo 2020 Dubai“, gde će do 5. februara, u okviru 7. tematske nedelje posvećene zdravlju, promovisati svoja dostignuća i inovacije, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Kako navode u saopštenju, u privrednoj delegaciji Srbije biće domaći proizvođači i distributeri medicinskih sredstava, dijetetskih suplemenata, kozmetike, kompanije koje se bave istraživanjima i inovacijama u oblasti zdravlja, kao i rehabilitacioni centri, a u ponedeljak će biti održana investiciona konferencija posvećena ulaganju u banje i medicinski turizam Srbije.

Sekretarka Udruženja za farmaciju i medicinskh delatnost PKS Mirjana Vučićević izjavila je da je ta tematska nedelja na Svestkoj izložbi odlična prilika za srpsku medicinsku privredu da se predstavi svetu, upozna sa novinama i trendovima na globalnom tržištu, kao i da se poveže sa poslovnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i drugih zemalja, koje učestvuju na Ekspo-u.

„Dubai i UAE su logistički centar za region Bliskog istoka, Afrike i Jugoistočne Azije koji ‘opslužuje’ više milijardi potrošača, što je odlična prilika za naše kompanije u oblasti zdravstva da se uspešno pozicioniraju na ovim tržitima, ali i privuku ulagače u Srbiju“, dodala je Vučićević.

U saopštenju PKS dodaje da su uz privredu u Dubaiju i predstavnici Razvojne agencije Srbije, više od 20 profesora i naučnih radnika, 14 visokoobrazovnih institucija i instituta, među kojima su Farmaceutski i Biološki fakultet, Beograd, kragujevački Medicinski fakultet, Institut za multidisciplinarna istraživanja, INEP, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Institut za molekularnu genetiku i genetski inženjering i drugi.

Mogućnost za promociju i poslovne aranžmane iskoristiće, dodaje se, i srpske visokokvalifikovane i specijalizovane laboratorije za tehnička ispitivanja i analize u farmaceutskoj industriji, referentne laboratorije za mikrobiološka i molekularna dijagnostička RT-PCR testiranja, ortodontske laboratorije.

„Učešće na ‘Ekspo 2020 Dubai’ naši privrednici počeli su posetom Biznis habu Srbije gde su se kroz prezentacije predstavnika PKS i uspešnih poslovnih ljudi iz Srbije u UAE upoznali sa poslovnom kulturom Bliskog istoka, uslovima poslovanja i prilikama na ovim tržištima“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari