Planirani budžet Novog Pazara za 2021. godinu 3,1 milijardu dinara 1Foto: Beta/Turistička organizacija Srbije

Grad Novi Pazar objavio je nacrt budžeta za 2021. godinu kojim su predviđeni ukupni prihodi od nešto više od 3,1 milijarde dinara i pozvao građane da učestvuju u javnoj raspravi koja je otvorena do 14. decembra, saznaje radio Sto plus.

Predlogom budžeta, objavljenim na sajtu lokalne samouprave, predvidjeno je da se u gradsku kasu slije oko 896 miliona dinara na ime poreza na zarade, 404 miliona od naplate poreza na imovinu, a značajna stavka u prihodovnoj strani su i transferi sa republičkog nivoa koji će iznositi 870 miliona dinara.

Lokalna samouprava planira da prihoduje 290 miliona dinara od naplate doprinosa za uredjenje gradjevinskog zemljišta, kao i 160 miliona od prodaje gradskog zemljišta.

Najveća stavka medju rashodima su plate i doprinosi za zaposlene koji iznose preko 920 miliona dinara. Izgradnji komunalne infrastrukture namenjeno je 250 miliona dinara, a kanalizacione 50 miliona. Na otplatu kredita biće utrošeno 139,3 miliona dinara.

Dotacije osnovnim školama iznosiće 144,3 miliona, a srednjim 74,5 miliona dinara.

Planirana izdvajanja za različite oblike socijalne zaštite i rad Centra za socijalni rad su 139,7 miliona dinara. Tu je uračunato i osam miliona dinara za učeničke i studentske stipendije, sedam za populacionu politika, a četiri miliona dinara za lečenje dece sa retkim bolestima.

Sportskim klubovima, organizacijama i ustanovama, kao i za podršku školskom sportu namenjeno je 181,7 miliona dinara, a za rad ustanova kulture 234,2 miliona, kojim je obuhvaćen i 61 milion dinara za sufinansiranje medijskih projekata.

Za usluge „Gradske čistoće” planirano je 120 miliona dinara, Javnog preduzeća za uredjenje gradjevinskog zemljišta 60 miliona, Zavoda za urbanizam 35, „Gradske toplane” 20, a „Vodovoda i kanalizacije” 15 miliona dinara.

Nacrt budžeta objavljen je na sajtu Grada, a gradjani tokom javne rasprave mogu uputiti pitanja i sugestije na [email protected].

Lokalna samouprava je ranije sprovela anketu tokom koje su se gradjani izjasnili da bi budžetom za narednu godinu trebalo predvideti sredstva za korićenje reke Trnavice i lečenje dece sa retkim bolestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari