Počeli radovi na brzoj saobraćajnici Slepčević-Badovinci 1foto: Pixabay/stux

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci, u dužini od 15,4 kilometra, koja će spajati Slepčević, kod Šapca, sa graničnim prelazom Šepak sa Bosnom i Hercegovinom, počeli su danas.

Na putu sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru, moći će da se vozi brzinom od 100 kilometara na sat.

Ova saobraćajnica nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i koja bi trebalo da bude završena do kraja naredne godine. U oktobru je pušten u saobraćaj autoput od Rume do Šapca sa mostom preko reke Save, u dužini od 24,6 kilometara.

Izvođač radova na deonici Slepčević-Badovinci je azerbejdžanski „Azvirt“ sa srpskim podizvođačima, a planirane su četiri površinske raskrsnice sa kružnim tokom i pet mostova.

Obeležavanju početka radova prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

„Ni u Titovo vreme nisu građeni putevi u tom pravcu, prema Republici Srpskoj, tačnije Bosni, kao da su namerno hteli da nas udalje. Srećan sam što Srem i Mačva ovo dobijaju“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari