Počeli razgovori sa MMF 1Foto: Bojan Cvejić

Plenarnim sastankom održanim danas su u Narodnoj banci Srbije počeli zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda o budućoj saradnji.

Delegaciju Srbije na Plenarnom sastanku predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u MMF, a u razgovorima su učestvovali i predstavnici ministarstava finansija i privrede, saopštila je NBS.

Misija MMF, koju predvodi Džejms Rouf, boravi u Beogradu od 7. do 18. maja, radi razmatranja modaliteta buduće saradnje sa Srbijom. U saopštenju se navodi da će biti sagledana aktuelna makroekonomska kretanja i projekcije.

Takođe, biće nastavljen dijalog dve strne vođen tokom prethodne posete misije u martu u Beogradu, kao i tokom Prolećnog zasedanja MMF i Grupacije Svetske banke u Vašingtonu, o osnovama ekonomskog programa koji bi bio podržan novim, nefinansijskim, savetodavnim aranžmanom ove međunarodne finansijske institucije.

Novi aranžman, kakao je navedeno, trebalo bi da obezbedi očuvanje postignute makroekonomske i fiskalne stabilnosti, kao i podršku nastavku sprovođenja neophodnih strukturnih reformi u cilju postizanja snažnijeg i održivog privrednog rasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari