Početkom juna počinje izgradnja cele pruge od Novog Sada do Subotice 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Na deonici nove pruge Novi Sad-Subotica u toku su radovi na donjem stroju od Novog Sada do Rumenke, kao i na demontaži postojeće infrastrukture, a plan je da prvih dana juna počne izgradnja na čitavoj deonici, objavio je poslovni portal eKapija.

Navode da je to rečeno na sastanku predsenka Vlade Vojvodine Igora Mirovića sa predstavnicima konzorcijuma kineskih kompanija China Railway International Co i China Communications Construction Co, koje izvode radove na pruzi. Mirović je rekao da država ima poverenja u kineske kompanije, imajući u vidu sve važne projekte koje su do sada realizovale na teritoriji naše zemlje.

– Pokrajinska vlada stavila je na raspolaganje sve svoje resurse kako bismo dali doprinos i podršku realizaciji ovog projekta, koji je od nacionalnog značaja – istakao je Mirović I dodao da je za našu državu važno da se u ovom projektu angažuje što više srpskih podizvođača, za šta su predstavnici kineskog konzorcijuma iskazali spremnost.

Deonica brze pruge od Novog Sada do Kelebije duga je 108 kilometara i na njoj će se nalaziti 11 stanica i jedno stajalište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari