Počinje isplata devizne štednje bivšim štedišama SFRJ, po osnovu presude u Strazburu

Ostavite komentar


    1. Kakva kamata..?? Na obveznice i sl papire se ne placa kamata. Novac ni u jednom ni u drugom slucaju, stedite nece videti. To je po onoj, ne lipsi magarce do zelene trave.

  1. Napišite i ovo : da su nama , a u pitanju je 1400 “ Starih štediša“ iz BiH , poslali ODBIJENICE za isplatu stare devizne štednje i to samo mjesec dana prije poćetka isplate novca – bezvrijednih obveznica. Punih 2 godine su nas zavlačili tražeči nam sve moguče i nemoguće potvrde a koje smo im mi na vrijeme poslali. I to svima u januarau , malte ne, istog dana a ako ne i istog sata, a kao rok žalbe ostavili su 30 dana, a i to se mora podnjeti Sudu u Beogradu i to lićno na pisarnici. Koji APSURD. Nas 1400 trebamo pohrliti u Beograd . Valjda su oćekivali da će pasti snijeg i biti mečava pa ne možemo doći .I na to su mislili, i sve to u jednom danu, i svima nama poslali odjednom, i da svi osobno idemo u Beograd, a pola prevarenih štediša nema ni za hljeba , a sve to u cilju da se odustane od potraživanja. Ko pročita ovaj komentar sam če donjeti zaključak, s kim imamo posla i šta treba poduzeti.Odustajanja o povratu našeg novca nema.

  2. Sramno za drzavu da se bruka i placa po odlukama Medunarodnog suda u Strasbouru a jos sramnije sta radi sa stedisama iz BiH! Kakva je razlika medu stedisama iz bivsih jugoslovenskih republika? Zasto se pravi?

    1. Gospodine,jos zivimo u „socijalistickoj zemlji“kao I od 1946 pa cemo docekati milostinju ipak uskoro.Zahvaljujuci STRAZBURU.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.