Počinje Svetska nedelja novca 1foto EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Od 21. do 27. marta Nacionalna udruženja banaka organizuju brojne aktivnosti u okviru Svetske i evropske nedelje novca, u cilju poboljšanja finansijske pismenosti i dizanja svesti o njenom značaju.

Udruženje banaka Srbije u saradnji sa bankama osmi put organizuje Svetsku i evropsku nedelju novca u Srbiji, koju će obeležiti prigodnim aktivnostima u formi radionica, okruglih stolova i predavanja za različite ciljne grupe i učenike svih uzrasta, saopštili su iz UBS.

Projekat „Evropski kviz novca“ u kom UBS učestvuje sa još 30 drugih nacionalnih udruženja banaka, a koji se u Srbiji realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održaće se 14. aprila 2022. godine od 14.30 časova.

„Učenici sedmog i osmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole, odnosno svi učenici koji u trenutku takmičenja imaju 13, 14 ili 15 godina, imaće priliku da se istaknu znanjem i pobede na takmičenju koje će se uživo odvijati putem onlajn platforme Kahoot!“, saopštava UBS.

Udruženje banaka Srbije će nagraditi tri prvoplasirana učenika i njihove nastavnike – mentore, a dva prvoplasirana učenika biće pozvana na finale Evropskog kviza novca koje će se održati onlajn 10. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari