Podsticaji “po hektaru” ove godine i bez zahteva 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/EV

Svim poljoprivrednicima koji su prošle godine ostvarili pravo na podsticaje po hektaru biljne proizvodnje biće isplaćene subvencije i za ovu godinu i bez podnetog zahteva, saopštila je Uprava za agrarna plaćanja.

Koliko će ko dobiti podsticaja zavisi od prijavljenih površina pod konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom sa presekom na 30. septembar prošle godine.

Oni koji su registrovali svoje gazdinstvo u periodu od 30. septembra 2020 do 30. septembra 2021, ili pre tog perioda, a koji u 2021. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahteve mogu da podnesu Upravi za agrarna plaćanja na adresu [email protected] počevši od danas do 30. aprila 2022. godine.

Kako navode u Ministarstvu, dovoljno je navesti ime i prezime, JMBG i broj poljoprivrednog gazdinstva, a dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Ministarstva ili na telefone 0113020100 ili 0113020101 ili putem imejla [email protected].

Uprava za agrarna plaćanja je raspisala ijavni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje jakih alkoholnih pića za 2022. godinu.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje može da se podnese od danas do 15. aprila, na pisarnici u Nemanjinoj 22-26 u Beogradu ili na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari