POLJOPRIVREDAfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Svi poljoprivrednici golubačke opštine koji su konkurisali za podsticajna sredstva za nabavku poljoprivredne opreme i mehanizacije, dobili su bespovratna sredstva koja je lokalna samouprava opredelila za ove namene. Subvencije u iznosu od 50 odsto od vrednosti poljoprivrednih priključnih mašina i mehanizacije dobilo je 25 poljoprivrednika.

Za podsticajna sredstva odnosno opštinske subvencije u iznosu do 50 odsto prihvatljivih troškova nabavke poljoprivrednih priključnih mašina i opreme konkurisalo je 25 poljoprivrednika iz opštine Golubac koji imaju registrovana domaćinstva i aktivno se bave poljoprivrednom proizvodnjom,

Lokalna samouprava je za ove namene opredelila 2,2 miliona dinara i svih 25 poljoprivrednika koji su konkurisali za ovu vrstu subvencije dobilo je sredstva.

Rešenja o odobrenim novčanim sredstvima u iznosu od 50 odsto vrednosti nabavljene poljoprivredne opreme i mehanizacije poljoprivrednicima je uručio predsednik opštine Golubac, dr Nebojša Mijović

Tom prilikom je predsednik opštine Golubac kazao da su svi poljoprivrednici koji su učestvovali na konkursu za subvencije u iznosu od 50 odsto od vrednosti nabavljene poljoprivredne opreme i mehanizacije dobili tražena sredstva i da niko nije odbijen.

Inače, iz opštinskog budžeta se poslednjih godina izdvajaju podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede za podizanje voćnih zasada, stočarsku proizvodnju, ribarstvo, proizvodnju lekovitog bilja i pčelarstvo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari