Pokrenuta platforma za besplatno podučavanje građana digitalnoj ekonomiji 1Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Organizacija za podršku srpskom IT i startap ekosistemu „Startit“ pokrenula je platformu za deljenje znanja i učenje namenjena svima koji žele da napreduju u IT ekonomiji nazvanu „Startit Zajednica“, u kojoj je već 100 vrhunskih stručnjaka registrovano da deli znanja sa drugima.

U saopštenju je navedeno da je „Startit Zajednica“ platforma koja pruža podršku i znanje svakom pojedincu koji želi da gradi i unapređuje karijeru unutar digitalne ekonomije i na taj način doprinese rešavanju ekonomske situacije u zemlji.

„Svet i globalna ekonomija se menjaju brže nego ikada i bilo nam je važno da pružimo građanima opciju da se obrazuju za poslove budućnosti, koji se mogu realizovati putem interneta i koji se mogu dobro naplatiti.

Važno nam je i da takve obuke budu besplatne, jer smatramo da nedostatak novca ne sme biti prepreka građanima da imaju karijernu perspektivu“ — izjavio je Vukašin Stojkov, suosnivač i generalni menadžer Startita.

Ove sedmice je otvoren poziv i za pojedince koji žele da dobiju podršku putem platforme u nekoj od sledeće četiri oblasti: začetak IT karijere, napredak u IT karijeri, razvoj digitalnih proizvoda i startap preduzetništvo, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari