Popović: Država mora da podrži veću inovativnost u privredi 1Foto: Beta (arhiva)

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je danas na ekonomskom Gajdar forumu u Moskvi da država mora da podrži veću inovativnost u privredi i da podstakne ulaganja u modernizaciju tradicionalnih industrija.

Popović je na forumu ukazao na neophodnost veće saradnje izmedju privrede, kao pokretača inovacija, i akademskih struktura, za komercijalizaciju rezultata naučno-istraživačkih aktivnosti, saopštio je njegov kabinet.

On je ukazao na važnost postojanja državne infrastrukture i dodao, kako se navodi, da tehnološki trendovi zahtevaju periodično unapredjenje njenog kapaciteta kako bi mogla da podrži najsavremenija rešenja bazirana na raznim tehnologijama.

„Primena veštačke inteligencije i 5G tehnologija obezbediće novine u raznim oblastima, kao što su komunikacije, pametni gradovi, korišćenje potrošačke elektronike, automobilska industrija, zaštita životne sredine“, naveo je srpski ministar.

On je ocenio da nova rešenja iniciraju potpuno nove industrije koje su prilika za male zemlje kao što je Srbija da ostvare natprosečan rast, dodaje se u saopštenju.

Gajdar forum je jedna od najvažnijih godišnjih medjunarodnih naučnih konferencija u oblasti ekonomije u Rusiji. Forum je osnovan 2010. godine u znak sećanja na Jegora Gajdara, arhitektu ruskih ekonomskih reformi početkom devedesetih godina prošlog veka.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Popović: Država mora da podrži veću inovativnost u privredi”

  1. izmigoljio iz neke rupe da soli pamet. A mozda im jei ispricao kako je“razvio“ fabriku transformatora koju je na volseban nacin prisvojio?

    • Pre nego što ju je kupio Minel Trafo je završio poslovnu godinu sa 18 miliona € dobiti. A kada ju je Popović kupio godinu je završila sa gubitkom! Samo da objasni kako je to uspeo?

  2. Па зар овај још није нашао фотељу? Јадан човек. Кичма ће му страдати.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.