Poreske olakšice i digitalizacija za razvoj malih preduzeća 1

Smanjenje poreskog opterećenja, smanjenje stope poreza na dobit pravnih lica sa 15 na 10 odsto i vraćanje poreskog kredita u iznosu od 100odsto na ulaganje u osnovna sredstva, su tri dugoročne inicijative Privredne komore Srbije kako bi se sistemski omogućio bolji poslovni ambijent.

Ovo je zaključak razgovora u prvoj epizodi podkasta na platformi „Naša mreža“ u kojoj su učestvovali Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u Privrednoj komori Srbije i Borislav Miljanović, CEO i osnivač Represent sistema i član Srpske asocijacije menadžera.

Potrebno je kvalitetni deo biznisa u Srbiji oslobađati poreza i dažbina da bi bili motivisani da investiraju u trku na regionalnom nivou. Dodatno, potrebna nam je snaga da investiramo, da se razvijamo i da kupujemo znanje i ljude iz inostranstva koji će pomoći srpskim firmama da osvoje region i inostranstvo, jer je to jedini način da privreda raste. Više nije trend povećanje broja zaposlenih. Sada je veći problem naći kvalitetne kadrove, jer je mnogo stranih firmi koje posluju u našoj zemljiˮ, ocenio je Miljanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari