Posle Nove godine noćnim klubovima preti „ključ u bravi“

Diskoteke ne rade gotovo osam meseci, svaka državi duguje više od šest miliona dinara

Ostavite komentar


  1. A, vama zao, onoliko. Sad vam je, kao, zao za 16000 radnika, koji ce ostati bez posla, i to mozda. A nije vam bilo zao 600000 radnika, koji su ostali bez posla, za vreme DOS-a??? Tadab ste bili i gluvi i nemi.

    1. Gospodine, u to vreme smo dolazili na poso i primali neku crkavicu 90 % nas nije radilo nista, bili na cekanju. Fabrike su unistene inflacom 94 i sankcijama, a za to DOS nije kriv. Kao neko prilicno stariji secam se vremena bez nocnih klubova, bar ne ovolikog broja i kafana koje su radile do 11h, Vikendom do 01. Samo Zeleznicke i autobuske /vece stanice rdile su po celu noc. Pa smo ziveli!

  2. Čitam tekst i suza suzu stiže…
    Dok u Srbiji nije bilo noćnih klubova narod je radio i živeo od svog rada i imao kakav takav standard… Kako su krenulo sa izlascima i ludovanjem po klubovima tako se jedva krpi kraj sa krajem i preživljava… Ne žalim ih uopšte… I onako je 90% osoblja radilo na crno u istima i rasturala se droga dok su siledžije iz „obezbeđenja“ ubijale od batina svakog ko bi ih pogrešno pogledao… Neka nestanu sa lica zemlje što se mene tiče…

    1. Potpis, mada bih dodao jos da su klubovi do te mere prenatrpani jer je vlasnicima zinulo za pare da kada izbije pozar prostorije ne mogu da se evakuisu pa nastane tragedija umesto samo materijalne stete. A ti divni, prevashodno cestiti vlasnici klubova naravno ne odgovaraju…

      1. Uz puno uvažavanje činjenice da mladi moraju negde da se zabave, apsolutno se slažem sa komentarom uz opasku da to me moraju biti klubovi obog tipa. Pošto ne postoji mogućnist kontrole ni u mnogo razvijenijim i uređenijim zemljama, ukidanje ove vrste objekata bih podržao. Do daljnjeg, nezavisno od aktuelne pandemije.
        Klubovi su koncentrisana mesta velikog broja kriminalnih radnji od preprodaje droge, preko ucena i iznuda-tzv.reketa, do utaje više vrsta poreza.

  3. Nocni klub je leglo droge i prostitucije.
    U normalnim zemljama oni su na margini, u srbiji doku umiru ljudi od zaraze koja se siri i u nocnim klubovima glavno je kako ce oni da rade.
    Lepo legalizujete prostituciju, stitie radnike i zdravstveno i legalno koji su u prostituciji kao sve radnike, oni placaju pdv drzavi a ne makrou i svi zadovoljni.
    Za sve vaze mere ne sirenja zaraze.
    Propale su firme od znacaja a nocni klub je potpuno beznacajan.
    Postoje legalni restorani gde ugostitelji mogu da rade.

  4. Kad se seljak razboli nemože da radi,ili uvoznički lobi iz nedodjije uveze robu š kvaliteta nikom ništa,propao seljak ko ga jebe neće proći još dugo vremena a dolazi vreme gladi prolazi vreme živeti na foru. Kad u svetu prestane da funkcioniše dužnička ekonomija brrrrr,ovde gde je strancima sve rasprodato a moraće da se proda i crno ispod noktiju kad budu stezali kaiš.

  5. Sta napisati osim vrlo malo dopuniti prethodne komentatore: gde ste bili kada su se kao domine rusile jedna za drugom domace banke, fabrike kakve su uz minimum ulaganja i danas mogle da vode trku sa savremenim tehnologijama, drzavna poljoprivredna gazdinstva itd itd sto traje od 2000 god pa neprekidno do dana danasnjih??? Samo nocni klubovi ko pijani plota. Ako je samo to ostalo od srpske privrede odrzite tome dostojno opelo.

    1. Sloba ti bio dobar? Inflacija, devalvacija (svega, monete, kulture, morala…), Jezda, Dafina, Karic, Miskovic, a, to se zaboravilo? Dada, Stambolic, Curuvija, ko to bese? Arkan? Zlatni decko sa zlatnim tigrovima. Redovi za zejtin, brasno…Prazni rafovi u prodavnicama, i kilometarski redovi za benzin. Preprodavci benzina, siva ekonomija. I kao tresnja na vrhu pokvarene torte, bombardovanje 1999-e. Ali neeeeeeee, DOSmanlije i zuti, oni, oni su krivi za sve, ta nulta 2000-a. Bezi bre.

  6. Veći deo godine ugostitelji su imali radno vreme do 23h što je u mnogim zemljama normalno radno vreme. Ovo lobiranje da se samo kafedžijama pomogne dok cela privreda jedva preživljava, stvarno nije u redu. S druge strane sa stanovišta dobrobiti koje društvo ima od klubova, trebalo ih je odavno zatvoriti potpuno jer ukupno gledano donose više štete nego koristi.

  7. Fascinantno! Drzavna pomoc za zabavu! Pa neka dele vaucere za NG, a slavice je kada bude moguce (ako imaju musterije koje su spremne da im daju pare kako bi klubovi preziveli).

  8. sad ce cena kokaina da padne , zabrinut sam za narkokartele bice u gubitku ,ali oporavice se ako pocnu vise da miksuju # sad i za prodaju kokaina treba da brinemo ? to nije nas problem ,nek brine policija oni kontrolisu prodaju kokaina i uzimaju procenat / licno sam video kad u uniformama njih dvojica dobijaju koverat i sta da se vise prica , ja sam zabrinut za radnike , sad treba da brinem za oe sto imaju po 300 000 eura

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.