Potpisan ugovor o dogradnji nove terminalne zgrade na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu 1Foto: Stanislav Milojkovic

Preduzeće Aerodromi Srbije potpisalo je danas u Nišu ugovor sa konzorcijumom domaćih kompanija o dogradnji pristanišne zgrade u okviru kompleksa niškog Aerodroma „Кonstantin Veliki”.

Ugovorena vrednost radova na terminalnoj zgradi je oko 1,57 milijardi dinara sa PDV-om, a radovi bi trebalo da budu završeni u roku od dve godine.

Prema najavama, dogradnja i uređenje ove zgrade omogućiće da aerodrom ima površinu od 10.000 kvadratnih metara, da opsluži šest aviona istovremeno i da primi 1,5 miliona putnika godišnje.

Zgrada će između ostalog imati deset ček in šaltera, četiri gejta za pasošku kontolu, osam prolaza za pasošku kontrolu, jedan avio-most za direkto ukrcavanje putnika u avion, jedan VIP salon sa posebnim pristupom, kao i oko 700 kvadrata komercijalnog prostora, poput restorana i prodavnica i drugih sadržaja.

Ugovor su potpisali Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije, i Branimir Mijailović, direktor beogradske kompanije Кonkord vest, koja je jedan od sedam firmi u u grupi ponuđača, a izvešće 81,57 odsto radova.

Ugovor je potpisan u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski Sotirovski.

Momirović je rekao da će nakon ovakvih radova „niški aerodrom biti jedan od najmodernijih u Jugoistočnoj Evropi“.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari