Naftna industrija Srbije je objavila početak raspodele sredstava kroz sistem javnih konkursa u 2014. godini potpisivanjem sporazuma sa deset opština i gradova u Srbiji. Tim povodom, juče je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, potpisao sporazume o saradnji sa predstavnicima deset opština i gradova Srbije. Reč je o Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Novom Bečeju, Žitištu, Kanjiži, Srbobranu, Nišu i Čačku.


– Uspeh ima smisla samo ako ga podelimo sa drugima i uložimo u unapređenje i razvoj dobrih ideja. Ove godine smo obezbedili više od 110 miliona dinara za projekte koji imaju snagu da unaprede vaše opštine. Kroz sistem javnih konkursa smo u prethodne tri godine podržali oko 250 projekata, dok je u program društvene odgovornosti „Saradnja radi razvoja“, kompanija od 2009. godine uložila 680 miliona dinara – izjavio je juče Kravčenko tokom ceremonije potpisivanja sporazuma.

Na konkursu mogu da učestvuju neprofitne ustanove sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama. O izboru projekta će odlučivati komisija, koju će činiti predstavnici regionalnih vlasti, NIS-a, kao i lokalne ugledne ličnosti. Konkurs za ovogodišnji projekat, koji se odvija pod sloganom „Zajednici zajedno“ biće otvoren od 14. marta do 4. aprila, dok će rezultati biti objavljeni do 30. maja. Detaljni uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu NIS-a.

Projekat podrške lokalnim zajednicama koji je iz godine u godinu unapređivan, NIS je započeo 2009. godine. Od prošle godine se 100 odsto sredstava raspodeljuje putem javnog konkursa za projekte koje neprofitne organizacije istaknu kao prioritetne za socijalno-ekonomski razvoj lokalne zajednice. Dosad je realizovano više od 450 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari