Požarevac: Pozivu NSZ za program “Moja prva plata” odazvalo se 108 poslodavaca sa teritorije grada Požarevca 1Foto: Z. V.

Ovogodišnjem pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje odazvalo se 108 poslodavaca koji žele da kroz ovaj program angažuju 264 nezaposlena lica.

Na javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje u Požarevcu za program „Moja prva plata“ javilo se 108 poslodavaca sa teritorije grada Požarevca, javlja Bum 93 iz Požarevca.

Poslodavci su oglasili 177 pozicija na kojima žele da angažuju ukupno 264 nezaposlena lica i mahom se traže kandidati za oblast informacionih tehnologija, administracije, trgovine i ugostiteljstva.

Prijavljivanje poslodavaca je završeno 22. Septembra, a prijavljivanje mladih na oglašene pozicije traje od 3. do 31. oktobra, da bi u novembru bili odabrani kandidati koji će potpisati ugovore i započeti devetomesečnu obuku.

Prošle godine je za program „Moja prva plata“interesovanje iskazao 91 poslodavac za 130 radnih pozicija i 201 nezaposleno lice.

„Od ovog broja je u 2021. godini u Programu „Moja prva plata“ na teritoriji grada Požarevca učestvovalo je 43 poslodavaca. Potpisano je 49 ugovora i osposobljavalo se za određene poslove 49 lica“, rečeno je za Bum 93 u Nacionalnoj službi za zapošljavanje filijala Požarevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari