Predstavnici turističkih agencija iz Kine na Zlatiboru 1Foto: TO Zlatibor

Predstavici vodećih turističkih agencija iz Kine, tokom svoje studijske ture po Srbiji, posetili su Zlatibor kako bi se informisali o turističkoj ponudi najposećenije planine u našoj zemlji.

Gosti iz Kine su, tokom vikenda, navode u TO Zlatibor, obišli zlatiborsku pijacu, Kraljev trg, Kraljevu česmu, Muzej Staro selo u Sirogojnu, Stopića pećinu i druge lokalitete i atrakcije.

Probali su lokalne proizvode i upoznali se sa autentičnom proizvodnjom i tradicijom zlatiborskog kraja, a predstavljeni su im i hotelski kapaciteti na toj planini.

Pre pandemije kovida 19, podsećaju u TO Zlatibor, gosti iz Kine su bili  među najbrojnijim stranim turistima u Srbiji, a rado su boravili i na „zlatnoj planini“.

Predstavnici turističkih agencija iz Kine na Zlatiboru 2
Foto: TO Zlatibor

Predstavnici agencija iz Kine su, navodi se, istakli da je „oporavkom turističkog tržišta, nakon globalne pandemije, Zlatibor ponovo na njihovoj listi kolektivnih putovanja“.

Posebnu pažnju privukla im je, kako se dodaje, „raznovrsna gastronomska ponuda, tradicionalni domaći proizvodi i ljubaznost stanovništva Zlatibora koji, ove godine, obeležava 130 godina organizovanog turizma.

Njihovu posetu našoj zemlji su, ističe se, organizovali Turistička organizacija Srbije i Er Srbija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari