Predstavnik radnika Fijata: Dogovorili smo se sa predsednikom da iznos otpremnine bude 790 evra 1Foto: Milica Vučković/FoNet

Predstavnik sindikata radnika Fijata Đorđe Milojević izjavio je danas da su se na sastanku sa predsednikom Srbije dogovorili o radu u drugim fabrikama – u Zastavinoj fabrici za borbena vozila u Kragujevci u fabrici u Velikoj Plani, kao i za iznos otpremnine od 790 evra za radnike Zastave500.

Milojević je za TV N1 rekao da bi u Kragujevcu bilo zaposleno 100 radnika, a u Velikoj Plani 150.

„Naše kolege su zadovoljne, u ponedeljak ostali detalji oko otpremnina. Imamo dogovor za rad u drugim fabrikama, da radimo u Kragujevcu i Velikoj Plani su nam ponudili, videćemo još neke fabrike. Imamo polemike oko još nekih kategorija, rešićemo u ponedeljak i doći ćemo do dogovora. Kolege su zadovoljne, slažu se sa svim“, rekao je Milojević.

On je dodao da ponude za rad u državnim fabrikama „nisu loša priča“.

„Biće izjašnjavanja u utorak, sredu, do petka mislim da će biti sve rešeno. Kolege su zadovoljne i onda možemo da pričamo javno, hteli smo da vidimo njihovu reakciju. Mi imamo dogovor sa predsednikom tako da nas Stelantis ne interesuje, nismo više njihovi radnici“, zaključio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari